Rukojemnícka dráma v Francúzsku: Lupiči zajali riaditeľa banky s rodinou, už sú v bezpečí

NETKY.SK • 25 November 2015, 10:47 • 2 min
Rukojemnícka dráma v Francúzsku: Lupiči zajali riaditeľa banky s rodinou, už sú v bezpečí

PARÍŽ/ROUBAIX - Rukojemnícka dráma v severofrancúzskom meste Roubaix sa v utorok večer po niekoľkých hodinách skončila po zásahu polície, ktorá našla jedného z páchateľov mŕtveho. Ďalšieho zadržali, viacerým sa však podarilo utiecť, oznámil prokurátor Frédéric Fevre.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení muži podľa neho zadržiavali v dome v obytnej štvrti ženu a dve deti, jedno dievča a 11-mesačné bábätko, informovala agentúra DPA. Úrady ešte pred oznámením o ukončení policajnej operácie v meste neďaleko hraníc s Belgickom uviedli, že všetci rukojemníci sú už v bezpečí.

 

 

Prokurátor dodal, že išlo o čin kriminálnej skupiny, nie však teroristický čin. Skupina si zrejme cielene vybrala túto rodinu. Dvaja páchatelia sa pokúsili vziať za rukojemníka otca - riaditeľa banky - v blízkosti jeho domu s cieľom vylúpiť bankový trezor.

 

Podľa francúzskych médií však zasiahli policajti a bankárovi sa podarilo uniknúť. Jeden z ozbrojencov následne strieľal kalašnikovom a viacerí páchatelia našli úkryt v dome. Rukojemníkov oslobodila špeciálna policajná jednotka, ktorej príslušníci našli vnútri telo jedného z páchateľov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies