Rukojemnícka dráma v brazílskom hoteli: Sedem hodín držal zamestnanca, s politických dôvodov

NETKY.SK • 30 September 2014, 07:55 • 2 min
Rukojemnícka dráma v brazílskom hoteli: Sedem hodín držal zamestnanca, s politických dôvodov

BRAZÍLIA - Ozbrojený muž, ktorý v pondelok sedem hodín držal v metropole Brazílie ako rukojemníka zamestnanca hotelu, sa napokon vzdal úradom a bol zatknutý, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný útočník sympatizujúci s konzervatívnou politickou stranou centrálneho brazílskeho štátu Tocantins, zobral za rukojemníka zamestnanca luxusného hotelu, v ktorom sa ubytoval pod vlastným menom, a vyhrážal sa jeho zabitím, ak úrady nesplnia jeho politické požiadavky.
      

Hovorca polície Paula Henrique Almeida povedal, že muž sa vzdal až po dlhom vyjednávaní. Jeho 49-ročný rukojemník nebol zranený, ale zobrali ho do nemocnice, pretože utrpel šok. Incident v meste Brazília sa začal okolo 9.00 h rannej, útočník prinútil zamestnanca hotela obliecť si vestu údajne naloženú dynamitom. Polícia zatiaľ nepotvrdila, či boli vo veste skutočne výbušniny s tým, že vyšetrovanie pokračuje.
      

Útočník požadoval okrem iného zrušenie prezidentských volieb šesť dní pred hlasovaním, v ktorom sa prezidentka Dilma Rousseffová usiluje o znovuzvolenie. Požadoval tiež vydanie bývalého talianskeho ľavicového militanta Cesareho Battistiho, ktorý žije v Brazílie hoci ho v Taliansku odsúdili na doživotie za štyri zabitia v 70. rokoch. Battisti spáchanie týchto zločinov poprel a brazílske úrady ho odmietli vydať.
      

V hoteli bolo asi 300 hostí, keď došlo k rukojemníckej dráme a polícia ich všetkých spoločne so zamestnancami evakuovala.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies