Rukojemnícka dráma si vyžiadala životy ôsmich pasažierov autobusu

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:08 • 2 min
Rukojemnícka dráma si vyžiadala životy ôsmich pasažierov autobusu

Rukojemnícka dráma si vyžiadala životy ôsmich pasažierov autobusu

slovakia

left justify in out

img

Krvavá rukojemnícka dráma vo filipínskom hlavnom meste Manila si dnes vyžiadala životy ôsmich pasažierov zajatého autobusu.
      Nahnevaný prepustený policajt, požadujúci opätovné prijatie do zamestnania, zastrelil osem turistov z Hongkongu predtým, ako polícia vtrhla do vozidla a snajper ho zabil.
      Najmenej siedmi rukojemníci masaker prežili. Štyroch z nich bolo vidno na televíznych záberoch, ako vyliezajú von cez okno autobusu, keď filipínska polícia dnes večer vtrhla do vozidla, pretože únosca začal strieľať na 15 čínskych turistov vnútri.
      Podľa vyhlásenia polície snajper zabil páchateľa ranou do hlavy, keď únosca zranil kolegu.
      Po skončení drámy sa v hustom lejaku vedľa autobusu zoradila polícia a sanitky.
      Dvaja rukojemníci, ktorí streľbu prežili, sa nachádzajú vo vážnom stave a zvyšných päť je v nemocnici na pozorovaní. Informoval o tom dnes Donald Tsang, líder čínskeho územia Hongkong. Zároveň vyjadril šok a hnev nad zásahom polície.
      Krviprelievanie vydesilo Filipíncov a vyvolalo pochybnosti nad schopnosťou polície riešiť únosy.
      Hongkong varoval pred cestou na Filipíny a požiadal hongkonských turistov, aby sa vrátili do vlasti.
      Dvanásťhodinový incident sa začal dnes, keď prepustený policajt ozbrojený puškou M16 zajal autobus plný hongkonských turistov a žiadal opätovné prijatie do policajných síl.
      Policajný predstaviteľ Roderick Mariano citoval slová filipínskeho vodiča autobusu, ktorý ušiel krátko pred obkľúčením vozidla políciou, že únosca - 55-ročný vrchný inšpektor Rolando Mendoza - spustil paľbu na turistov.
      Únosca už predtým prepustil deväť rukojemníkov: dve ženy, tri deti, muža chorého na cukrovku a troch Filipíncov vrátane sprievodcu a fotografa. V autobuse ich potom zostalo 15 a za prepustenie zvyšných ľudí žiadal páchateľ späť svoju prácu.
      Mendozu prepustili zo služby v manilskom policajnom okrsku pre obvinenia súvisiace s drogami. Podľa správ médií z roku 2008 sa Mendoza nachádzal medzi piatimi policajtmi, ktorí boli obvinení z lúpeže, vydierania a vyhrážania po tom, čo na nich šéfkuchár manilského hotela podal sťažnosť. Hlavný kuchár tvrdil, že policajti ho krivo obvinili z použitia drog na vymáhanie peňazí.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies