Rúhání: Nové sankcie USA voči Iránu sú v rozpore s jadrovou dohodou

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 16:49 • 2 min
Rúhání: Nové sankcie USA voči Iránu sú v rozpore s jadrovou dohodou

TEHERÁN - Iránsky prezident Hasan Rúhání dnes vyhlásil, že nové ekonomické sankcie Spojených štátov uvalené na jeho krajinu sú v rozpore s tzv. jadrovou dohodou Teheránu so svetovými veľmocami. Podľa jeho slov sa im bude Irán brániť, informovala štátna televízia.

slovakia

left justify in out

Americká vláda uvalila nové sankcie na Irán v utorok v súvislosti s jeho programom balistických rakiet. Washington uviedol, že "zhubné aktivity" Teheránu na Blízkom východe podkopávajú akékoľvek "pozitívne prínosy" vyplývajúce z dohody o iránskom jadrovom programe z roku 2015.

 

"Niektoré kroky Američanov sú proti duchu a dokonca litere (dohody). Budeme sa brániť týmto plánom a činom," citovala z vyjadrenia Rúháního v štátnej televízii agentúra Reuters.

 

"Jedným z komplotov Američanov je konať tak, aby prinútili Irán povedať, že nedodržiava svoje záväzky... Myslím si, že Američania neuspejú, pretože my vždy dodržiavame naše medzinárodné záväzky," dodal iránsky prezident.

 

Iránsky parlament v utorok súhlasil, že sa bude zaoberať návrhom opatrení reagujúcich na nové americké sankcie, ku ktorým by mohlo patriť zvýšenie financovania raketového programu, uviedli štátne médiá islamskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies