Rúhání: Irán bude v raketovom programe pokračovať, aj keď sa to USA nepáči

NETKY.SK • 22 September 2017, 11:13 • 2 min
Rúhání: Irán bude v raketovom programe pokračovať, aj keď sa to USA nepáči

TEHERÁN - Irán bude pokračovať v programe vývoja balistických rakiet, aby posilnil svoju bojaschopnosť aj napriek nesúhlasu Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes iránsky prezident Hasan Rúhání. Irán "zvýši svoju obranyschopnosť a bojaschopnosť... či sa vám to páči, alebo nie", povedal Rúhání na vojenskej prehliadke v Teheráne pri príležitosti 37. výročia začiatku iránsko-irackej vojny (22. septembra 1980 - august 1988).

 

Podľa agentúry AP Rúhání svojím vyhlásením reagoval na prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý tento týždeň v rámci všeobecnej rozpravy na 72. Valnom zhromaždenia OSN obvinil Irán z podpory terorizmu, pričom Teherán nazval "skorumpovanou diktatúrou" a "vražedným režimom".

 

Rúhání vo svojom dnešnom prejave tiež povedal, že Teherán bude aj naďalej podporovať "utláčaný ľud Jemenu, Sýrie a Palestíny", čím podľa AP narážal na úlohu, ktorú Irán zohráva vo vojnách v Jemene a Sýrii, ako aj na podporu, ktorú islamská republika poskytuje rozličným palestínskym militantným organizáciám.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies