Rúhání: Irán bude brániť moslimské krajiny pred hrozbou terorizmu a sionizmu

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 11:57 • 2 min
Rúhání: Irán bude brániť moslimské krajiny pred hrozbou terorizmu a sionizmu

TEHERÁN - Iránsky prezident Hasan Rúhání dnes vyhlásil, že Irán bude brániť moslimské krajiny pred terorizmom a sionizmom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

V prejave prednesenom pred vojenskou prehliadkou pri príležitosti Dňa armády Rúhání vyzdvihol úlohu, ktorú Irán zohráva v úsilí pomôcť vládam Sýrie a Iraku v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

"Ak budú vaše metropoly zajtra čeliť hrozbe terorizmu alebo sionizmu, bude islamská republika jedinou mocnosťou, ktorá vám dá pozitívnu odpoveď," povedal v prejave odvysielanom štátnou televíziou iránsky prezident.

 

Podľa Rúháního má vojenský potenciál Iránu čisto obranný alebo odstrašujúci charakter a nepredstavuje hrozbu pre susedné krajiny.

 

Štáty v oblasti Perzského zálivu dlhodobo podozrievajú Irán, že chce oblasť ovládnuť, čo iránski predstavitelia popierajú. Irán a Saudská Arábia stoja na opačných stranách občianskych konfliktov v Sýrii a Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies