Rudolf Hrušínský mladší je pokračovateľom slávneho hereckého rodu

NETKY.SK • 4 Október 2016, 14:05 • 2 min
Rudolf Hrušínský mladší je pokračovateľom slávneho hereckého rodu

PRAHA/BRATISLAVA - Český úspešný divadelný, filmový i televízny herec Rudolf Hrušínský mladší bude mať v stredu 5. októbra 70 rokov. Narodil sa 5. októbra 1946 v českej Prahe v rodine známeho českého herca Rudolfa Hrušínského staršieho. Zároveň je starším bratom známeho nie menej dobrého herca Jana Hrušínského a otec známeho Rudolfa Hrušínského najmladšieho. Je jedným z pokračovateľov slávnych hereckých rodov.

slovakia

left justify in out

Po ukončení základnej školy študoval na Štátnom konzervatóriu v Prahe hru na akordeón a klavír, v pomaturitnom ročníku prešiel na Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení (DAMU) v Prahe, ktorú absolvoval v roku 1974. Potom vystupoval v pražskom divadielku Ateliér a od roku 1978 dvadsať sezón hral v divadle Činoherní klub v Prahe. V súčasnosti hrá predovšetkým v Divadle Bez zábradlí. Spolupracuje s rozhlasom a dabingom. Patrí k úspešným televíznym a filmovým hercom.

 

Objavil sa okrem iného vo filmoch Signum laudis (1980), Postřižiny (1980), Jára Cimrman ležící, spící (1983), Slavnosti sněženek (1983), Rozpuštěný a vypuštěný (1984), Vesničko má středisková (1985), Dobří holubi se vracejí (1988), Obecná škola (1991), Černí baroni (1992), Akumulátor 1 (1994), Knoflíkáři (1997), Obsluhoval jsem anglického krále (2006).

Hral v seriáloch ako napríklad Cirkus Humberto, Dobrodružství kriminalistiky, Zdivočelá země, Hospoda, Duch český a Ulice.

 

Rudolf Hrušinský mladší je ženatý, má tri deti a jeho najstarší syn Rudolf je tiež herec. Je aj vášnivý rybár, rád hrá tenis, rád maľuje a vlastní galériu U Rudolfa v Tábore a v Plané nad Lužnicí v Českej republike.

 

V roku 1997 získal Rudolf Hrušinský mladší za film Knoflíkáři českú filmovú cenu Český lev za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies