Rudisha zrušil štart v Eugene, Farah má tiež problémy

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 10:50 • 2 min
Rudisha zrušil štart v Eugene, Farah má tiež problémy

EUGEN - Svetový rekordér v behu na 800 m David Rudisha z Kene musel pre zranenie kolena odvolať štart na víkendovom mítingu atletickej Diamantovej ligy v americkom Eugene.

slovakia

left justify in out

V piatkovom predprograme sa neuskutoční ani očakávaný súboj na 10 000 m medzi dvojnásobným olympijským šampiónom Mo Farahom z Veľkej Británie a svetovým rekordérom Kenenisom Bekelem. Farah sa pre žalúdočné problémy rozhodol absolvovať sobotňajšie preteky na 5000 m, kde je rovnako ako na dvojnásobnej trati olympijským šampiónom. Na päťke bude jeho súperom strieborný z Londýna Galen Rupp.

Rudisha už skôr avizoval organizátorom, že na 800 m možno napokon nepobeží. V stredu sa podrobil priamo v Eugene vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktoré odhalilo narazenie kostičiek a poškodené väzy v pravom kolene. "Vo štvrtok sa David otestoval, ale nebolo to ideálne. Rozhodol sa odhlásiť z pretekov na 800 m," uviedli organizátori v stanovisku. Rudisha vyhral pred týždňom osemstovku v New Yorku za 1:45,14 min. V tejto sezóne sa chce viac sústrediť na prekonanie vlastného svetového rekordu 1:40,91 z Londýna ako na obhajobu zlata na augustových MS v Moskve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies