Ručné strelné zbrane každoročne zabiljú vyše 50-tisíc ľudí

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:51 • 2 min
Ručné strelné zbrane každoročne zabiljú vyše 50-tisíc ľudí

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun v stredu zdôraznil, že každoročne je zabitých viac než 50.000 ľudí, prevažne civilistov, v dôsledku rozsiahlej dostupnosti ručných strelných zbraní a ľahkých zbraní.

slovakia

left justify in out

Pan vo vystúpení pred Bezpečnostnou radou OSN jej členom povedal, že zneužívanie zbraní "ešte viac podnecuje konflikty, umožňuje povstalcom, gangom, kriminálnym organizáciách, pirátom, teroristickým skupinám a vzbúrencom posilniť si palebnú silu", informovala agentúra AP.

 

Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Raad Husajn kritizoval medzinárodné spoločenstvo za to, že vytvára vágne definície, početné výnimky a medzery v zákonoch, keď je vyzvané, aby účinnejšie kontrolovalo výrobu a obchod s ručnými strelnými zbraňami.

 

"Dôvod je jasný: obchod s ručnými strelnými zbraňami prináša mnohé miliardy. A predsa ľudská a ekonomická cena za ozbrojené násilie tiež dosahuje stovky miliárd dolárov," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies