Rubio získal v primárkach republikánov v Portoriku všetkých delegátov

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 06:31 • 2 min
Rubio získal v primárkach republikánov v Portoriku všetkých delegátov

WASHINGTON - Americký senátor za štát Florida Marco Rubio zvíťazil v nedeľu v republikánskych primárkach v Portoriku s drvivým náskokom, vďaka čomu získal všetkých tamojších 23 delegátov nominačného zjazdu svojej strany. Naďalej však výrazne zaostáva za svojimi súpermi Donaldom Trumpom a Tedom Cruzom.

slovakia

left justify in out

V primárkach Republikánskej strany v Portoriku, tzv. nezačlenenom území USA, dostáva podobne ako v mnohých ďalších amerických štátoch všetkých delegátov ten kandidát, ktorý získa viac než 50 percent hlasov, pripomína agentúra AP.

 

Za Rubia v nedeľu hlasovalo takmer 74 percent zúčastnených Portoričanov, Trump dostal 13,6 percenta a Cruz deväť percent hlasov. Pre floridského senátora ide len o druhé víťazstvo v doterajšom nominačnom procese, v ktorom predtým v sobotňajšej sérii primárok "pohorel".

 

V súboji o nomináciu Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách vedie miliardár Trump s 384 delegátmi. Cruz, senátor za štát Texas, má zatiaľ 300 delegátov, Rubio ich dosiaľ získal 151 a guvernér štátu Ohio John Kasich 37.

 

Na získanie nominácie potrebuje úspešný kandidát republikánov 1237 delegátov celonárodného zjazdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies