Rubio podporí Trumpa, ak naozaj získa republikánsku nomináciu

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 06:55 • 2 min
Rubio podporí Trumpa, ak naozaj získa republikánsku nomináciu

WASHINGTON - Floridský senátor Marco Rubio vyjadril dnes pripravenosť podporiť svojho súpera v boji o prezidentskú nomináciu Donalda Trumpa. Takýto krok by bol ochotný urobiť v prípade, ak Trump získa nomináciu Republikánskej strany na jej júlovom zjazde, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rubio sa v tomto zmysle vyjadril počas predvolebnej kampane v americkom štáte Kansas, kde sa budú 5. marca konať republikánske volebné zhromaždenia.

 

Senátor pred niekoľkými stovkami svojich priaznivcov nešetril kritickými vyjadreniami na adresu Donalda Trumpa. Vyjadril presvedčenie, že kontroverzný newyorský miliardár nie je spôsobilý stať sa najvyšším veliteľom ozbrojených síl USA.

 

Rubio tiež varoval pred možným rozštiepením Republikánskej strany, ak by nomináciu skutočne získal súčasný favorit Donald Trump.

 

Na otázku, ako sa táto ostrá kritika zlučuje s jeho potenciálnou ochotou podporiť Trumpa, Rubio vyhlásil: "Je to tým, že Hillary Clintonová je taká hrozná," povedal senátor s odkazom na súčasnú favoritku v boji o prezidentskú kandidatúru konkurenčnej Demokratickej strany.

 

V republikánskom tábore zatiaľ vedie Donald Trump s výrazným náskokom pred Tedom Cruzom a Marcom Rubiom. Trump si doteraz zabezpečil hlasy 319 delegátov júlového nominačného zjazdu republikánov, zatiaľ čo Cruz len 226 a Rubio 110.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies