Rubeľ v utorok posilnil, ruské akciové trhy klesli

NETKY.SK • 27 Január 2015, 10:32 • 2 min
Rubeľ v utorok posilnil, ruské akciové trhy klesli

MOSKVA - Ruský rubeľ počas ranného obchodovania v utorok posilnil po tom, ako v pondelok po znížení ratingu Ruska prudko klesol. Podporili ho totiž ruské spoločnosti, ktoré predávali zahraničné meny s cieľom podporiť rubeľ. Ruská mena do 7:40 GMT zdražel voči doláru o asi 1,3 % na 67,90 RUB/USD a voči euru o 1,1 % na 76,40 RUB/EUR. V pondelok oslabil rubeľ o vyše šesť percent na 68,79 RUB/USD.

slovakia

left justify in out

Ruské akciové trhy však v utorok oslabili, pričom v pondelok na zníženie ratingu nereagovali, keďže už boli zatvorené. Moskovský akciový index RTS, ktorý je denominovaný v dolároch, klesol do 7:03 GMT o tri percentá na 758 bodov a index MICEX denominovaný v rubľoch o 0,7 % na 1 630 bodov. 

 

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's Ratings Services (S&P) zhoršila dlhodobý rating záväzkov Ruska v zahraničnej mene zo stupňa BBB- na stupeň BB+. Rating krajiny sa tak dostal do špekulačného pásma. Zhoršenie ratingu Ruska odráža presvedčenie agentúry S&P, že flexibilita ruskej monetárnej politiky je obmedzenejšia. Prognóza hospodárskeho rastu krajiny sa navyše zhoršila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies