Rubeľ ďalej padá, prekonal už psychologickú hranicu 60 RUB/USD

NETKY.SK • 15 December 2014, 18:30 • 2 min
Rubeľ ďalej padá, prekonal už psychologickú hranicu 60 RUB/USD

MOSKVA - Kurz rubľa klesol na nové historické minimá, pričom už prekonal psychologicky významnú hranicu tak voči doláru, ako aj euru. Dôvodom je pokračujúci pokles cien ropy. Informovali o tom agentúra DPA a server BBC.

slovakia

left justify in out

Kurz meny sa dostal podľa ruských médií už nad úroveň 60 RUB/USD a rekord prekonal aj voči euru, keď dosiahol 75 RUB/EUR. Neskôr sa hodnota rubľa mierne korigovala a dostala sa pod 60 RUB/USD, keď sa objavili správy o nových intervenciách centrálnej banky.
     

Výrazný pokles zaznamenal aj index moskovskej burzy RTS. Ten klesol o 7,58 % na najnižšiu úroveň od apríla 2009.
     

Od začiatku roka klesla hodnota ruskej meny oproti americkému doláru zhruba o 45 %. Dôvodom prepadu sú sankcie západných krajín voči Rusku za jeho aktivity súvisiace s ukrajinskou krízou a situáciu zhoršil aj pokles cien ropy. Rusko patrí k najväčším exportérom energií a pokles cien ropy tak ruskú ekonomiku výrazne poškodzuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies