RÚ pridelil operátorovi O2 Slovakia ďalšie frekvenčné bloky

NETKY.SK • 16 August 2016, 13:19 • 2 min
RÚ pridelil operátorovi O2 Slovakia ďalšie frekvenčné bloky

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) po elektronickej aukcii pridelil spoločnosti O2 Slovakia, s.r.o. (O2) ďalšie frekvenčné bloky z frekvenčného pásma 3400 až 3600 MHz pre celé územie Slovenskej republiky na poskytovanie verejných elektronických komunikačných služieb. Informoval o tom hovorca RÚ Roman Vavro.

slovakia

left justify in out

"Sú to štyri bloky so šírkou 5 MHz TDD nepárové, ktoré boli v minulosti využívané ako ochranné kanály a jeden frekvenčný blok so šírkou 2x5 MHz FDD párový," priblížil. Firma O2 Slovakia musí do 14 dní od nadobudnutia právoplatnosti povolenia zaplatiť jednorazovú úhradu 589 393 eur za pridelené frekvencie. Povolenie nadobudlo právoplatnosť 8. augusta tohto roka, pričom platné je do 31. augusta 2025.


Ako vysvetlil Vavro, O2 Slovakia je povinná do 18 mesiacov od dátumu právoplatnosti rozhodnutia zriadiť a trvalo prevádzkovať počas celej platnosti rozhodnutia minimálne jeden samostatný prístupový bod aspoň v jednej obci, respektíve v prípade okresov Bratislava I až V a Košice I až IV minimálne jeden samostatný prístupový bod v každom jednom okrese, do 24 mesiacov v dvoch obciach a do 30 mesiacov v troch obciach pod 5 000 obyvateľov v každom okrese SR. "Prístupový bod zriadený na hranici obcí alebo okresov nie je možné považovať za prístupový bod pre viac ako jednu obec alebo okres," upozornil Vavro.


Regulačný úrad zverejnil 9. mája vo svojom vestníku a na svojej webovej stránke výzvu na predloženie ponúk do výberového konania na vydanie individuálnych povolení na používanie frekvencií z frekvenčného pásma 3400 až 3600 MHz formou elektronickej aukcie. Predmetom výberového konania boli spomínané frekvenčné bloky pre celé územie Slovenska.


Jediným hodnotiacim kritériom bola výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií. RÚ stanovil najnižšie podanie, ktoré bolo vyvolávacou cenou a predstavovalo pre jeden frekvenčný blok so šírkou 5 MHz hodnotu 45 tis. eur a pre frekvenčný blok so šírkou 2x5 MHz hodnotu 112,5 tis. eur. Spolu s O2 Slovakia súťažila o tieto frekvencie aj spoločnosť SWAN, a.s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies