RTVS zatiaľ šéfa nepozná, neoficiálne idú do druhého kola Zemková a Rezník

NETKY.SK • 10 Február 2011, 13:04 • 2 min
RTVS zatiaľ šéfa nepozná, neoficiálne idú do druhého kola Zemková a Rezník

RTVS zatiaľ šéfa nepozná, neoficiálne idú do druhého kola Zemková a Rezník

slovakia

left justify in out

img

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podľa neoficiálnych výsledkov zatiaľ svojho historicky prvého šéfa nepozná. Žiadny z 18 kandidátov totiž v prvom kole verejnej voľby nezískal potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov poslancov Národnej rady SR prítomných na hlasovaní. Do druhého kola, ktoré sa uskutoční ešte dnes popoludní, postupujú Miloslava Zemková a Jaroslav Rezník.
      Snemovňa vyberala z 18 kandidátov. Boli nimi: Peter Abrahám, Vladimír Burianek, Dušan Davidov, Ján Derďák, Róbert Filipp, Fedor Flašík, Ján Füle, Martin Gajdoš, Pavel Jacz, Marián Ostatník, Peter Puškár, Margita Repková, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman, Marián Šinkovič, Václav Vetrecin, Miloslava Zemková, Jozef Zima.
      Na zvolenie bola potrebná nadpolovičná väčšina poslancov prítomných na voľbe. Na hlasovacom lístku boli uvedené mená všetkých kandidátov v abecednom poradí. Do nej postupujú prví dvaja kandidáti s najväčším počtom hlasov. Hlasovacie lístky budú zverejnené na webovej stránke parlamentu.
      Verejnoprávna inštitúcia RTVS vznikla 1. januára na základe zákona z dielne ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona