RTVS pripravuje šou, v ktorej chce priblížiť divákom tradičné remeslá

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 12:59 • 2 min
RTVS pripravuje šou, v ktorej chce priblížiť divákom tradičné remeslá

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravuje novú šou Remeslo má zlaté dno. Divákom na jeseň prinesie príbehy remeselníkov, ukáže život v kováčskej dielni, výrobu kachlíc, modrotlače či spracovanie tkaniny.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že môžem byť od začiatku súčasťou novej pripravovanej šou Remeslo má zlaté dno, ktorá ponúkne jedinečné ľudské príbehy, krásu a tradíciu remesiel na Slovensku, ktorá prežíva vďaka láske a nadaniu remeselníkov, ktorí sa ňou reálne aj živia," uviedol programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák.

 

V deviatich epizódach sa predstaví šesť remeselníkov, z ktorých každý si vyberie troch učňov. Počas ôsmich týždňov im odovzdajú svoje skúsenosti. V závere na základe skúšky zručnosti si remeselníci vyberú do finále dvoch učňov. "Jednému z nich sa tak podarí naučiť remeslu, ktoré mu môže zmeniť život," dodáva RTVS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies