RTVS pripravuje hromadné prepúšťanie, ruší 408 funkcií

NETKY.SK • 7 Apríl 2011, 07:09 • 2 min
RTVS pripravuje hromadné prepúšťanie, ruší 408 funkcií

RTVS pripravuje hromadné prepúšťanie, ruší 408 funkcií

slovakia

left justify in out

img

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) uskutočňuje organizačné zmeny, v dôsledku ktorých bude zrušených celkovo 408 funkcií. Hromadné prepúšťanie už vedenie RTVS prerokovalo s odbormi, ktoré v rádiotelevízii pôsobia. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Alexandra Štullerová Koreňová.
      "So zamestnancami, ktorí sa stanú pre zamestnávateľa nadbytočnými, budú postupne rozviazané pracovné pomery podľa Zákonníka práce a Kolektívnej zmluvy RTVS. RTVS plánuje doručovať prvé výpovede v mesiaci máj 2011," doplnila s tým, že hromadné prepúšťanie bolo 5. apríla prerokované s predstaviteľmi odborových organizácií, ktoré pôsobia v RTVS. "Pracovné stretnutie hodnotíme ako veľmi korektné, ponúkli sme zástupcom odborov oblasti, v ktorých budeme v priebehu hromadného prepúšťania spolupracovať. V RTVS si uvedomujeme, že hromadné prepúšťanie je vážny krok a urobíme maximum, aby sme zmiernili jeho dopady na zamestnancov, ktorých sa dotkne," uviedla Štullerová Koreňová.
      Súčasťou procesu fúzie rozhlasu a televízie je podľa nej aj zjednotenie organizačných štruktúr, nastavenie jednotného riadenia a realizácia celého radu krokov fúzie. "Jedným z najdôležitejších predpokladov realizácie celej fúzie bolo schválenie organizačného poriadku a organizačnej štruktúry Radou RTVS. Organizačná štruktúra organizačne a funkčne prepojila obe pôvodné inštitúcie. Dôsledkom nového organizačného usporiadania a ďalších úsporných opatrení je nadbytočnosť časti pracovných miest v súčasnom nastavení v porovnaní s existenciou dvoch organizačných štruktúr," vyhlásila Štullerová Koreňová. Okrem toho budú podľa nej redukované "predimenzované personálne kapacity s cieľom úspory v rozpočte".
      "Organizačná štruktúra bola nastavená na základe predpokladanej programovej štruktúry RTVS a jej premietnutia do výrobných kapacít a rozpočtu," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies