RTVS kúpi softvér za vyše 1,2 milióna

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 11:46 • 2 min
RTVS kúpi softvér za vyše 1,2 milióna

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podpísal začiatkom júna zmluvu na softvérové produkty za 1 247 431 eur. Zmluva RTVS s bratislavskou spoločnosťou BSP Softwaredistribution a.s. platí od 11. júna tohto roka do 30. septembra 2015.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť je zmluvným predajcom spoločnosti Microsoft Ireland Operations Limited. Cena za dodanie licencií na základe zmluvy je 1 039 525,51 eura bez DPH a RTVS ju uhradí v troch splátkach rozvrhnutých na tento a na budúci rok. "Predmetom uvedenej zákazky boli služby spojené so softvérovými produktmi spoločnosti Microsoft, najmä však prístup k najnovším verziám produktov spoločnosti Microsoft, tzv. software assurance (SA)," objasnila obsah zmluvy pre SITA Dominika Šulková z marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS.

Zmluva sa podľa RTVS netýka primárne nákupu nových licencií, ale zaisťuje verejnoprávnemu médiu nárok na inštaláciu najnovších verzií produktov Microsoft k licenciám kúpeným v minulosti. "V prípade nepodpísania tzv. software assurance by musela RTVS nakúpiť licencie znovu a za vyššiu cenu," upozornila ďalej Šulková z RTVS. Predlžovanie tzv. software assurance je totiž, ako pripomenula, vždy cenovo výhodnejšie, ako nákup nových licencií s každým novým produktom. "Zmluva sa však netýkala len spomínaného predĺženia tzv. software assurance na 660 existujúcich licencií kúpených v minulosti, ale aj dokúpenia 330 Microsoft licencií na zariadenia, ktoré sme nemali zalicencované". Dodala, že na služby spojené so softvérovými produktmi Microsoft a predplatné právo na nové verzie produktov – dolicencovanie dodaných softvérovérov Microsoft, mal v čase obstarávania zákazky pre verejného obstarávateľa výhradné právo jediný poskytovateľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies