RTVS bude hostiť vrcholových predstaviteľov verejnoprávnych TV a rádií z celej Európy

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 19:02 • 2 min
RTVS bude hostiť vrcholových predstaviteľov verejnoprávnych TV a rádií z celej Európy

BRATISLAVA – Viac ako 70 vrcholových predstaviteľov európskych televízií, ale aj poprední predstavitelia Európskej vysielacej únie (The European Broadcasting Union, EBU) sa vo štvrtok a v piatok zídu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Dominika Šulková, RTVS totiž 1. a 2. júna hostí najvýznamnejšie mediálne stretnutie predstaviteľov verejnoprávneho televízneho sveta. Ide o pravidelné stretnutie členov a predstaviteľov Európskej vysielacej únie, ktorá združuje verejnoprávne médiá v Európe. Pod názvom TV Assembly sa uskutoční už po 23. raz práve v Bratislave a jeho organizáciu zastrešil po prvý raz slovenský verejnoprávny vysielateľ RTVS.

„RTVS dostala šancu organizovať toto medzinárodné stretnutie historicky prvýkrát aj vzhľadom na aktuálne výsledky a priaznivý trend vývoja sledovanosti či dôveryhodnosti verejnoprávnych médií,“ uvádza v tlačovej správe RTVS. Stretnutia vrcholových predstaviteľov EBU a zástupcov členských krajín EBU sa konajú pravidelne raz ročne.

 

Ich cieľom je výmena informácií, tvorba spoločnej mediálnej stratégie na viacerých úrovniach, ale aj budovanie vzájomných vzťahov. Slovensko bude hostiteľom tohto významného podujatia po krajinách akými boli Švajčiarsko, Veľká Británia alebo Rakúsko.

Európska vysielacia únie (The European Broadcasting Union, EBU) je zastupiteľská organizácia verejnoprávnych médií v Európe. Tvorí ju 73 členov v 56 krajinách v Európe a hosťujúcich 34 asociácií v Ázii, Afrike a Amerike. Členovia EBU spoločne zastrešujú 2 000 televíznych a rádiových kanálov, ktoré zahŕňajú aj online platformy. Spoločne svoj obsah šíria k viac ako biliónu divákov a poslucháčov po celom svete v 120 jazykoch, dodáva RTVS v tlačovej správe.

Viac informácií o podujatí možno nájsť na webstránke EBU, na adrese: https://www.ebu.ch/events/2017/06/23rd-tv-assembly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies