RTVS a Český rozhlas budú spolupracovať počas budúcoročných významných výročí

NETKY.SK • 4 September 2017, 16:13 • 2 min
RTVS a Český rozhlas budú spolupracovať počas budúcoročných významných výročí

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) a Český rozhlas budú naďalej rozvíjať vzájomnú spoluprácu, ktorej základy vznikli ešte v časoch vzniku Československého rozhlasu v roku 1923.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo spoločného prehlásenia generálnych riaditeľov RTVS Jaroslava Rezníka a ČRo Reného Zavorala, ktoré dnes podpísali v rámci spoločného rokovania slovenskej a českej vlády v moravskej obci Lednice.

 

Ako vo vyhlásení informoval PR manažér RTVS Juraj Kadáš, významnou príležitosťou na užšiu spoluprácu oboch inštitúcií je najmä 100. výročie vzniku samostatného Československa, 25. výročie vzniku samostatnej Slovenskej a Českej republiky a 50. výročie Pražskej jari, ktoré všetky pripadajú na rok 2018. RTVS a ČRo budú podľa Kadáša svoje aktivity koordinovať aj v rámci Visegrádskej štvorky, Európskej vysielacej únie i v ďalších medzinárodných štruktúrach, na činnosti ktorých sa podieľajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies