R.Sulík opätovne zaradí na rokovanie parlamentu návrhy zákonov Smeru-SD

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:19 • 2 min
R.Sulík opätovne zaradí na rokovanie parlamentu návrhy zákonov Smeru-SD

R.Sulík opätovne zaradí na rokovanie parlamentu návrhy zákonov Smeru-SD

slovakia

left justify in out

img

Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) opätovne zaradí na rokovanie aktuálnej 18. schôdze Národnej rady SR tri návrhy zákonov Smeru-SD a nezávislého poslanca Igora Matoviča.
      Ako uviedol dnes v relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12, najsilnejší opozičný klub preferuje dané riešenie s tým, že v dohľadnej dobe dôjde k zmene paragrafu rokovacieho poriadku. Ten stanovuje, že novelu alebo nový zákon v tej istej veci možno predložiť po jeho neschválení zákonodarným zborom najskôr po uplynutí šiestich mesiacov. Podľa jeho názoru do dnešnej doby nepatrí. Sulík už o tom diskutoval s koaličnými partnermi a urobí všetko preto, aby sa táto dohoda zrealizovala.
      „Toto považujem za konštruktívne riešenie,“ povedal Sulík v súvislosti so sporom, ktorý sprevádzal začiatok májovej parlamentnej schôdze. Do jej programu sa nedostali tri návrhy Smeru-SD o štátnom občianstve, bankovej dani a vrátení DPH na úroveň 19 percent. Tieto body vyradil predseda parlamentu, pretože ich NR SR odmietla už na predchádzajúcej schôdzi. Do tohto balíka sa dostal aj druhý návrh zákona o štátnom občianstve, ktorý pripravil poslanec Matovič. Na druhej strane v návrhu programu zostal koaličný návrh zákona o regulácii v sieťových odvetviach, čo Smer-SD kritizoval.
      Sulík súhlasil s tým, že zaradenie novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach nevrhá dobré svetlo na objektivitu jeho konania. Argumentoval však tým, že situácia bola iná, keďže návrh sa dostal už do druhého čítania. Stanovisko Ústavnoprávneho výboru NR SR, ktorý sa domnieval, že by nemal zostať v programe schôdze, nie sú podľa Sulíka záväzné. Navrhol však Smeru-SD, že buď vylúčia tento bod z rokovania alebo opätovne zaradia štyri vyradené návrhy. Predseda NR SR ich reakciu, ktorú sprevádzali mediálne vyhlásenia o dôvodoch na jeho odvolanie z funkcie, označil za primitívnu.
      „Pán Fico veľmi rád rozpráva o odvolaní, je veľmi frišký, ale kto sedí v skleníku, nemal by hádzať kameňom, lebo sa mu môže stať, že ho my odvoláme a potom príde o dve limuzíny, tri sekretárky, skrátka bude koniec papalášstva,“ vyhlásil Sulík. Podľa neho predseda Smeru-SD a podpredseda NR SR aj tak pre parlament nič nerobí, iba samé problémy. „Na jeho mieste by som bol opatrný," poznamenal.
      Poslanec Smeru-SD Róbert Madej zdôraznil, že trvajú na tom, aby sa nediskriminovali opozičné návrhy zákonov na úkor koaličných. Pre nich sú to veľmi dôležité legislatívne úpravy a Sulík podľa neho spôsobuje vedením schôdzí len chaos.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies