R.Sulík: Igor Matovič hrozne trápil celý poslanecký klub SaS

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:01 • 2 min
R.Sulík: Igor Matovič hrozne trápil celý poslanecký klub SaS

R.Sulík: Igor Matovič hrozne trápil celý poslanecký klub SaS

slovakia

left justify in out

img

Člen hnutia Obyčajní ľudia Igor Matovič hrozne trápil podľa predsedu parlamentu Richarda Sulíka (SaS) celý poslanecký klub strany SaS. "Už stačilo, bola to posledná kvapka v sude. Ja si myslím, že celý náš klub si vydýchol," uviedol dnes šéf SaS v diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 k Matovičovmu vylúčeniu z klubu, ktorý sa tak stal nezávislým poslancom.
      Podľa Sulíka je Matovič tak fixovaný na to, aby bol v médiách, že je ochotný urobiť všetko pre to, aby sa do nich dostal. Pripomenul, že len v posledných dvoch-troch týždňoch napríklad obvinil Bélu Bugára (Most-Híd), že hlasoval za Dobroslava Trnku, potom o ňom (o R.Sulíkovi - pozn.TASR) povedal, že sa poklonkuje Orbánovi a nakoniec vyhlásil, že každý poslanec má 10 nominantov a preto musí poslúchať. "To sa dotklo väčšiny poslancov, lebo žiadnych nominantov nikde nemajú," zdôraznil predseda strany SaS.
      "My v tom klube sme len tŕpli, že čo zase on médiám narozpráva a budeme potom musieť hasiť a vysvetľovať, alebo kde zas koho vyuráža a niečo povie tak, že to bude inak pochopené a bude zase z toho zle. Samé problémy boli," zhodnotil Sulík situáciu, ktorá predchádzala Matovičovmu vylúčeniu z klubu.
      Predseda NR SR si ale zároveň myslí, že medzi Matovičom a ostatnými tromi členmi hnutia Obyčajní ľudia (Erika Jurinová, Martin Fecko, Jozef Viskupič - pozn.TASR) je veľký rozdiel. "Oni aj reálne spolupracovali na zákonoch," zdôraznil Sulík s tým, že spolupráca s nimi je dobrá, rovnako ako aj vzťahy. Pripomenul však, že Matovič v lete 2010 takmer "išiel nechať padnúť vládu za to, že sa mu nejaké veci nedostali do programu" a následne šesť mesiacov nepredložil ani čiarku. "Ja som Igorovi niekoľkokrát vravel, že robiť randál v médiách je jedna vec, ale druhá vec je, že po štyroch rokoch vládnutia, keď sa pozriem späť, chcem vidieť, že som po sebe niečo zanechal, ale ty skrátka len mlátiš slamu," povedal Sulík.
      Podľa šéfa strany SaS je Igor Matovič v uštedrovaní rán veľmi bojovný, ale pokiaľ ide o neho, tak je mimoriadne citlivý. "Ja som v lete napríklad povedal, že niektoré jeho návrhy sú na úrovni môjho trojročného Huga. A to dodnes od neho počúvam, že ako som mu hrozne ukrivdil. On je hrozne citlivý na seba, ale bez akejkoľvek empatie voči ostatným," poznamenal Sulík.
      Na druhej strane si predseda SaS myslí, že Matovič je zároveň veľmi kreatívnym človekom. "To auto zaparkované v čase referenda, srdiečka pre Orbána, to čo ten dokázal navymýšľať, ja som iba v nemom úžase si hovoril, aké je výborné, že ho tu medzi nami máme. Aj toto bolo celkom pozitívne a prínosné, len bohužiaľ za posledné týždne tie negatívne stránky výrazne prevýšili tie pozitívne a my máme z toho len samé problémy," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies