Rozzúrený dav upálil starostu dediny v Guatemale

NETKY.SK • 13 Október 2015, 06:34 • 2 min
Rozzúrený dav upálil starostu dediny v Guatemale

GUATEMALA - Rozzúrený dav upálil v dedine na západe Guatemaly tamojšieho starostu, informovali dnes miestne úrady. Incident je odvetnou reakciou na útok na starostovho politického rivala, ktorý vyústil do smrti dvoch mladých dievčat, doplnila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Smrť 43-ročného starostu dediny Concepción Bacilia Juracána dnes potvrdila aj hovorkyňa tamojšej prokuratúry Julia Barrerová. Concepción leží asi 180 kilometrov západne od metropoly Guatemala a tiež neďaleko vyhľadávanej turistickej destinácie - jazera Atitlán.


Rozhnevaní dedinčania obvinili Juracána z nedeľňajšieho útoku na svojho politického oponenta, bývalého kandidáta na post starostu Lorenza Sequena.


Sequena sa totiž v nedeľu viezol spolu so svojou rodinou v pikape, keď naňho začala strieľať skupina ozbrojencov. Pri paľbe zahynula Sequenova dcéra a neter, obe mali len 17 rokov. Ďalší z politikových príbuzných utrpeli zranenia.
Niekoľko hodín po tomto incidente obkľúčili dedinčania miestnu radnicu a tiež domov starostu Juracána, ktorého len nedávno opätovne zvolili do úradu, a upálili ho na smrť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies