Rozvoju regiónu by podľa primátora Rožňavy pomohla R2 a tunel Soroška

NETKY.SK • 16 September 2016, 15:34 • 2 min
Rozvoju regiónu by podľa primátora Rožňavy pomohla R2 a tunel Soroška

ROŽŇAVA – Čo najskôr je potrebné riešiť výstavbu rýchlostnej cesty R2 na juhu Slovenska a najmä tunela Soroška. Skonštatoval to primátor Rožňavy Pavol Burdiga po stredajšom (14.9.) výjazdovom rokovaní vlády SR v Rožňave.

slovakia

left justify in out

"Každopádne potrebujeme to, aby sa začalo s výstavbou tunela Soroška. Existuje projektová dokumentácia. Nám by to ako mestu i celému okresu veľmi pomohlo k vytvoreniu pracovných príležitostí. Tak či tak tunel Soroška je potrebný, pretože tá R2, či pôjde od Košíc, alebo od Lučenca, bez tunela nepôjde," uviedol pre TASR Burdiga s tým, že absolvoval rokovania s ministrom dopravy, ktorý mu potvrdil, že tunel Soroška je jeho prioritou.

 

"Všetky práce, ktoré by boli spojené s dopravou, ubytovaním a stravovaním, by pomohli množstvu ľudí. Výstavba tunela by totiž trvala tri - štyri roky," spresnil Burdiga s tým, že bol iniciátorom petície, ktorú podpísalo takmer 10.000 ľudí a minulý rok v lete ju odovzdali na Úrade vlády SR.

 

Výstavba celej trasy R2 závisí podľa rezortu dopravy od viacerých faktorov. "Najmä od postupu prípravy, zabezpečenia potrebných finančných prostriedkov, majetkovoprávneho vysporiadania pozemkov a taktiež od priebehu procesu verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavebných prác," odpovedala hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Karolína Ducká.

 

"Úsek s tunelom Soroška patrí na tejto trase medzi tie najpotrebnejšie a štát na jeho príprave intenzívne pracuje. Presný termín začiatku výstavby však v tomto štádiu prípravy nie je možné určiť," dodala hovorkyňa.

 

Rýchlostná cesta R2 sa začína pri Trenčíne, pokračuje na východ stredným a južným Slovenskom smerom na mestá Prievidza, Žiar nad Hronom, Zvolen, Lučenec a Rožňava. Končí sa pri Košických Olšanoch s napojením na diaľnicu D1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies