Rozvojová banka Rady Európy poskytla Bratislave úver

NETKY.SK • 9 September 2013, 16:47 • 2 min
Rozvojová banka Rady Európy poskytla Bratislave úver

BRATISLAVA - Rozvojová banka Rady Európy pred dvoma týždňami schválila úver pre mesto Bratislava vo výške 40 mil. eur v rámci projektov na riešenie nezamestnanosti.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na pondelkovom brífingu guvernér Rozvojovej banky Rady Európy Rolf Wenzel. "Tento úver má smerovať na verejnú dopravu pre ľudí, ktorí každý deň dochádzajú za prácou do Bratislavy. Podľa môjho názoru to ocenia nielen obyvatelia Bratislavy, ale najmä obyvatelia prímestských častí," informoval Wenzel.

Guvernér rozvojovej banky neuviedol bližšie informácie k danému úveru, avšak skonštatoval, že rozvojová banka poskytla Bratislave výhodnejšie sadzbu, než akú by jej poskytli trhy. "V tomto smere vieme len povedať, že sa rozprávame o období 20 rokov. Rozvojová banka vždy poskytovala výhodnejšie pôžičky ako trhy," dodal Wenzel. 

Brífing guvernéra Rozvojovej banky Rady Európy Rolfa Wenzela sa konal pri príležitosti jeho prvej oficiálnej návštevy SR. Počas svojej návštevy sa stretol s ministrom financií SR Petrom Kažimírom, ministerkou zdravotníctva SR Zuzanou Zvolenskou a ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Dušanom Čaplovičom. 

Rozvojová banka Rady Európy je nadnárodná finančná inštitúcia, ktorá bola založená v roku 1956. Rozvojová banka má 40 európskych členských štátov, pričom SR je akcionárom od roku 1998. Hlavným cieľom banky je podporovanie sociálnej súdržnosti v Európe. Celkové aktíva banky dosiahli ku koncu predošlého roka 26,9 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies