Rozvoj služieb by mal pomôcť turizmu v Starej Ľubovni

NETKY.SK • 15 November 2010, 08:35 • 2 min
Rozvoj služieb by mal pomôcť turizmu v Starej Ľubovni

Rozvoj služieb by mal pomôcť turizmu v Starej Ľubovni

slovakia

left justify in out

Aby sa zvýšil príjem do mestskej pokladnice z cestovného ruchu v meste Stará Ľubovňa, je potrebné zlepšiť služby. Myslí si to súčasný kandidát na primátora v meste Michal Biganič.
"Pokiaľ nebudú dobré služby, nebudú mať turisti kde minúť peniaze, nebudú tu ostávať dlhšie, pozrú si hrad, námestie a pôjdu preč," povedal Biganič. Základom pre rozvoj turizmu je podľa neho Ľubovniansky hrad, ktorý je jeden z najnavštevovanejších na Slovensku a stále má čo ponúknuť. "Služby sú základ všetkého, je dôležité, aby mesto spolupracovalo s miestnymi podnikateľmi," zdôraznil Biganič.
Podľa neho je v regióne veľký priestor na rozvoj spolupráce s Poľskom, podobne ako to robia kúpele Vyšné Ružbachy. Upozornil, že je veľa možností, ktoré sa dajú využiť pre obe strany. Potrebné je tiež prilákať späť maďarských turistov, ktorí Ľubovňu navštevovali v minulosti v hojnom počte.
Možnosti tiež vidí v napojení na Vysoké Tatry, ktoré nie sú až tak ďaleko a jedným z lákadiel je tiež bezpochyby Pieninský národný park a splav Dunajca. Stará Ľubovňa by mala byť napojená na celý región a spojiť sily by mali viaceré jeho časti. "Do Ľubovne nikto nepríde na desať dní, je potrebné, aby sme v oblasti cestovného ruchu spolupracovali s okolitými mestami. Spojiť viac vecí dokopy, viac atrakcií, osloviť cestovné kancelárie, aby ponúkli ľuďom viac možností v celom regióne," doplnil Biganič.
Mala byť sa tiež zlepšiť spolupráca mesta s mestskou organizáciou Marmon, ktorá má na starosti historický tábor, podobne by mala samospráva viac komunikovať s hradom a múzeom. "Aby sa vytvoril taký synergický efekt, je treba spojiť zdroje, možnosti, mestá, plus vyššie územné celky, plus dôležité je napojenie na agentúru, ktorá by mala podporovať cestovný ruch," konkretizuje Biganič. Doplnil, že bez kvalitných služieb však bude každá snaha márna. Vo svojom volebnom programe preto zdôrazňuje, že chce podnikateľom zo strany mesta vytvoriť čo najlepšie podmienky. "Mesto musí pomáhať svojim podnikateľom a podnikatelia svojmu mestu," dodal.
Biganič v minulosti pracoval aj na Ukrajine ako generálny konzul Slovenskej republiky, a práve kontakty, ktoré nadobudol v rusky hovoriacich krajinách, chce využiť v prospech mesta. "Stará Ľubovňa má čo ponúknuť, čím viac turistov, tým väčšia propagácia mesta, a tým viac peňazí do mestského rozpočtu," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies