Rozvoj slovensko-ukrajinského obchodu má veľký potenciál

NETKY.SK • 6 Október 2010, 12:24 • 2 min
Rozvoj slovensko-ukrajinského obchodu má veľký potenciál

Rozvoj slovensko-ukrajinského obchodu má veľký potenciál

slovakia

left justify in out

img

Spolupráca medzi Ukrajinou a Slovenskom je veľmi potrebná. Ako uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Kyjeve prezident SR Ivan Gašparovič, obchodná spolupráca medzi týmito krajinami má veľký potenciál na rozvoj.

"Dnes Slovensko a Ukrajina okrem toho, že sú schopné prijímať investície, sú schopné investovať aj sami, či už Slovensko na Ukrajine či naopak, alebo tiež spoločne v tretích krajinách," konštatoval.

Jeho ukrajinský kolega, prezident Viktor Janukovyč podotkol, že spolupráca oboch krajín za posledných päť rokov mierne ochladla. "Aktivizácia spolupráce medzi úradmi na najvyššej úrovni je veľmi dobrý znak," pripomenul. Gašparovič dodal, že Ukrajina má do budúcna veľmi významnú úlohu, a to stabilizačnú vo východnej Európe.

Slovensko by podľa prezidentov malo podporovať integrovanie Ukrajiny do Európskej únie, a to aj na nižších úrovniach. "Budeme rozširovať aj našu spoluprácu vo Vyšehradskej štvorke," uzavrel Janukovyč.

Počas stretnutia prezidentov boli podpísané aj dve medzivládne dohody. Jednou sa zrušili konzulárne poplatky, Slovensko tak podľa Gašparoviča urobilo prvý krok k liberalizácii zahraničného styku. Druhý dokument sa týkal leteckých dopravných služieb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies