Rozvoj automobilového sektora potrebuje podľa ZAP podporu vlády

NETKY.SK • 6 November 2014, 12:36 • 2 min
Rozvoj automobilového sektora potrebuje podľa ZAP podporu vlády

BRATISLAVA - Pre rozvoj automobilového sektora na Slovensku je podľa prezidenta Zväzu automobilového priemyslu SR (ZAP) Jaroslava Holečka nevyhnutná podpora Vlády SR.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to po štvrtkovom stretnutí prezidenta SR Andreja Kisku s predstaviteľmi automobiliek KIA Motors Slovakia, PSA Peugeot Citroën Slovakia a Volkswagen Slovakia. Išlo o prvé stretnutie prezidenta so zástupcami automobiliek. "Informovali sme ho o tom, čo automobilový priemysel na jednej strane pre Slovensko znamená, na druhej strane sme ho tiež informovali o tom, akú máme zodpovednosť za Slovensko," povedal Holeček.

 

Na spoločnom stretnutí diskutovali zástupcovia automobiliek s prezidentom Kiskom aj o flexibilite pracovného práva. "Intenzívne sme hovorili o tom, čo spôsobuje súčasná novela Zákonníka práce smerom k obmedzeniu agentúrneho zamestnávania," priblížil Holeček. Dôležitou témou bola aj cena energií, kde predstavitelia sektora poukázali na to, že je o 45 % vyššia ako v iných európskych krajinách. Štvrtkové stretnutie sa venovalo aj dobudovaniu diaľničnej siete na Slovensku, či vzdelávaniu. Prezident SR Andrej Kiska prisľúbil, že bude o problémoch automobilového priemyslu diskutovať so zástupcami vlády. 

Zväz automobilového priemyslu SR vznikol 22. júna 1993 v Bánovciach nad Bebravou. Momentálne zastupuje záujmy 161 právnych subjektov, ktoré pôsobia v oblastiach ako výskum, vývoj, výroba a predaj automobilov, motocyklov alebo ich súčastí, či dovoz motorových vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona