Rozvody jednoduchšie nebudú

NETKY.SK • 28 Jún 2012, 21:51 • 2 min
Rozvody jednoduchšie nebudú

Rozvody jednoduchšie nebudú - Politika Rozvod manželstva jednoduchší nebude. Rozhodli dnes o tom poslanci parlamentu, ktorí neschválili návrh novely zákona o rodine z dielne poslancov SaS Juraja Drobu a Martina Poliačika.

slovakia

left justify in out

img

Rozvod manželstva jednoduchší nebude. Rozhodli dnes o tom poslanci parlamentu, ktorí neschválili návrh novely zákona o rodine z dielne poslancov SaS Juraja Drobu a Martina Poliačika. Predkladatelia chceli novelou obmedziť zasahovanie súdov a štátu do súkromnej sféry jednotlivcov pri rozvode manželstva.

Právna norma mala zaviesť inštitút dohody o rozvode manželstva, ktorú malo byť možné uzavrieť vo forme notárskej zápisnice. Návrh riešil aj preskúmavanie príčin a dôvodov rozvodu manželstva v konaní pred súdom v prípade, že obaja manželia s rozvodom súhlasia.

Súčasný zákon označujú navrhovatelia za "pomerne rigidný" a nevidia dôvod na to, aby taký zostával. "Myslíme si, že ak spolu manželia už nechcú žiť v manželstve, má im právny poriadok umožniť, aby si vzájomné intímne a súkromné vzťahy vyriešili podľa možností bez zásahu štátu," argumentovali liberáli. Podľa nich nie je dôvod na zisťovanie príčin rozvratu manželstva a zasahovanie do intímnej sféry manželského spolužitia ľudí, ktorí sa chcú rozviesť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies