Rozvody dohodou podľa Nicholsonovej nezvýšia počet rozvedených párov

NETKY.SK • 11 December 2014, 12:17 • 2 min
Rozvody dohodou podľa Nicholsonovej nezvýšia počet rozvedených párov

BRATISLAVA - Rozvody dohodou nezvýšia počet rozvodov. Myslí si to Lucia Nicholsonová zo SaS. Poukázala, že v krajinách, kde zaviedli rozvody dohodou, sa podľa štatistík nezvýšil počet rozvedených párov.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa tak reagovala na kritiku z KDH. Kresťanskí demokrati rozvody dohodou odmietajú. Podľa nich treba rozvody sťažovať a nie uľahčovať. Rozvody manželských párov vzájomnou dohodou formou notárskej zápisnice navrhujú poslanci NR SR Juraj Droba a Martin Chren (obaja nezaradení).
      

Táto forma rozvodu by sa mala týkať len manželov, ktorí boli spolu aspoň rok a nemajú spoločné maloleté deti, ani maloleté deti zverené do náhradnej starostlivosti. Poslanci chcú možnosť rozviesť sa na súde ponechať, párom však chceli dať možnosť aj ľahšej cesty.
      

Nicholsonová pred časom upozornila, že návrh na urýchlenie a skrátenie rozvodového konania v roku 2005 predkladal aj Smer-SD v spolupráci so stranou ANO. Za takýto návrh vtedy zahlasoval aj súčasný premiér Robert Fico (Smer-SD) a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). O urýchlení rozvodov v prípade dohody sa uvažovalo aj v súvislosti s rozsiahlou zmenou Občianskeho zákonníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies