Rozvod Gatesovcov bude patriť k najdrahším na svete. Keďže nemajú uzavretú predmanželskú zmluvu, budú si deliť majetok rovným dielom

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 07:37 • 2 min
Rozvod Gatesovcov bude patriť k najdrahším na svete. Keďže nemajú uzavretú predmanželskú zmluvu, budú si deliť majetok rovným dielom

NEW YORK – Jeden z najbohatších párov sveta Melinda a Bill Gatesovci sa rozvádzajú. S ich obrovským majetkom sa tak zaradia na popredné priečky najdrahších rozvodov v histórii.

slovakia

left justify in out

Bill a Melinda Gatesovci, jeden z najbohatších párov na svete s majetkom 130-miliárd dolárov, sa rozvádzajú. Ako manželia uviedli v spoločnom príspevku na Twitteri, aj napriek pokusom, ich vzťah je nenávratne preč.

 

Melinda preto požiadala o rozvod. Podľa portálu DaillyOne, však nemajú uzavretú predmanželskú zmluvu, čo môže znamenať predzvesť jedného z najdrahších rozvodov v histórii.

 

Pár sa zoznámili v roku 1987, keď Melinda začala pracovať v Billovej spoločnosti Microsoft. Boli manželmi 27 rokov a majú spolu tri deti.  

Súvisiaci článok: Miliardársky manželský pár Gatesovci oznámili rozpad svojho manželstva. Idú sa rozvádzať

 

Majetok si rozdelia rovným dielom

V roku 2000 založili najväčšiu charitatívnu nadáciu na svete Bill and Melinda Gates Foundation, ktorá prispela viac ako 50-miliardami amerických  dolárov na zmiernenie príčin obrny a malárie. Nadácia sa tiež výrazným spôsobom angažovala počas pandémie koronavírusu.

 

Ich majetok zahŕňa nehnuteľnosti vo viacerých štátoch USA, súkromné lietadlo, veľkú umeleckú zbierku a flotilu luxusných automobilov.

 

img

 

S najväčšou pravdepodobnosťou sa bude ich spoločne nadobudnutý majetok počas manželstva deliť na polovicu. Keďže nemajú podpísanú predmanželskú zmluvu, všetko si rozdelia rovným dielom. Súčasná hodnota ich majetku je približne 130-miliárd dolárov.

 

Bill aj Melinda si najali právnické firmy, ktoré ich budú zastupovať pri rozvode. Melindu zastupuje tím štyroch advokátov z New Yorku. Billa zastupujú traja právnici z Los Angeles zo spoločnosti Munger Tolles & Olson. Rozvod Gatesovcov bude jednoznačne patriť medzi najdrahšie rozvody v histórii.

 

Historické prvenstvo drží majiteľ Amazonu

Prvé miesto v tomto rebríčku drží Jeff Bezos, zakladateľ Amazonu, ktorý si v roku 2019 rozdelil svoj majetok v hodnote 150-miliárd dolárov so svojou manželkou MacKenzie, po tom, čo bol prichytený pri inflagranty s Lauren Sanchezovou.

 

img

 

Na rozdiel od Bezosa sú obaja Gatesovci súčasťou The Giving Pledge - zbierky najbohatších ľudí na svete, ktorí sa zaviazali venovať aspoň polovicu svojho bohatstva charite.

 

V roku 1994, keď sa brali na Hawai, mal Billov majetok hodnotu približne 15-miliárd dolárov. Hodnota ich majetku sa dnes odhaduje na 130 miliárd-dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies