Rozsudok v kauze nehody Varholíkovej-Rezešovej bude najskôr 22. novembra

NETKY.SK • 25 September 2013, 12:09 • 2 min
Rozsudok v kauze nehody Varholíkovej-Rezešovej bude najskôr 22. novembra

BUDAPEŠŤ - Súd pre okolie Budapešti dnes v kauze vlaňajšej dopravnej nehody Slovenky Evy Varholíkovej-Rezešovej, pri ktorej na maďarskej diaľnici zahynuli štyria ľudia, rozhodoval o viacerých iniciatívach obhajoby i obžaloby a vytýčil nové dni pojednávania na október a november.

slovakia

left justify in out

"Súd vytýčil pojednávania na 29. októbra a 19. novembra. Ak výsluch expertov v októbri bude úspešný, tak 19. novembra bude pokračovať pojednávanie záverečnou rečou obhajoby a prokurátora, následne potom 22. novembra bude môcť súd vyniesť rozsudok," povedal pre TASR hovorca súdu János Koszta.

Pôvodne bol posledný deň pojednávania vytýčený na piatok 27. septembra. Varholíková-Rezešová je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani 21. augusta, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona