Rozsudok nad Savčenkovou je platný: Miesto, kde si odpyká trest nie je známe

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 10:51 • 2 min
Rozsudok nad Savčenkovou je platný: Miesto, kde si odpyká trest nie je známe

MOSKVA - Rozsudok nad ukrajinskou pilotkou Nadijou Savčenkovou, ktorá bola v Rusku odsúdená na 22 rokov väzenia za spoluúčasť na vražde dvoch ruských novinárov, pokus o vraždu a nezákonné prekročenie hraníc z Ukrajiny, dnes nadobudol právnu účinnosť a musí byť vykonaný, informovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Savčenková je momentálne vo vyšetrovacej väzbe v Novočerkassku a zatiaľ nie je známe, do ktorého z väzenských táborov ju odtiaľ deportujú. Prevezená by tam mala byť do desiatich dní od dnešného dňa. Príbuzní sa o mieste, kde si bude odpykávať trest, dozvedia až po prevoze, a to od vedenia príslušného väzenského tábora.

 

Advokáti odsúdenej informovali, že Ukrajina sa snaží dosiahnuť, aby si Savčenková mohla trest odpykať vo vlasti. Okrem toho advokáti stále počítajú s možnosťou, že ich mandantka by bola byť vymenená za ruských občanov odsúdených na Ukrajine.


Niekdajšia vojenská pilotka Savčenková si má v ruskom väzení odpykať 22 rokov za to, že ako príslušníčka ukrajinského provládneho pluku Ajdar, pôsobiaceho v Luhanskej oblasti, údajne naviedla mínometné strely na civilistov, medzi ktorými bola aj trojica ruských občanov. Útok zo 17. júna 2014, ktorý si vyžiadal životy dvoch novinárov, vyvolal v Rusku veľké pobúrenie. Odsúdená Ukrajinka však akúkoľvek vinu popiera. Proti rozsudku ruského súdu sa odmietla odvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies