Rozšírenie sietí kontrolných staníc by mohlo viesť k rapídnemu nárastu dopravných nehôd

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 13:52 • 2 min
Rozšírenie sietí kontrolných staníc by mohlo viesť k rapídnemu nárastu dopravných nehôd

BRATISLAVA - Národná asociácia STK v spolupráci s ministerstvom dopravy pripravuje alternatívny návrh na rozširovanie siete staníc. Tento návrh považuje poslanec NR SR Igor Janculík za kontraproduktívny.

slovakia

left justify in out

Dôvodom prečo odmietnuť tento návrh je viacero, prostredníctvom obdobných zákonov dochádza v iných krajinách k zbytočným dopravným nehodám, ktorým by sa vodiči mohli vyhnúť. Najčastejšou príčinou nevhodný technický stav vozidla, ktorý nespĺňa požadované náležitosti. Uzákonenie tejto novely by mohlo viesť k rapídnemu nárastu nehodovosti na cestách, nie z dôvodu zlyhania ľudského faktora, ale kvôli tomu, že vozidlo nie je v dobrom stave. Takáto novela je veľmi ľahko zneužiteľná v prospech finančného obohatenia jednotlivcov. 

 

"NA STK nie je všeobecne proti rozširovaniu siete, ale je proti jej nekontrolovanému rozširovaniu. Sme konštruktívnym partnerom pre štátnu a verejnú správu a chceme, aby technické a emisné kontroly skutočne napĺňali svoj účel. Už skôr sme navrhli ministerstvu konkrétne spôsoby zlepšenia dozoru nad stanicami. Ministerstvo ich prijalo v podstate pozitívne a v súčasnosti ich spracováva. Tiež sme navrhli ministerstvu vypracovať nový spôsob rozširovania siete tak, sa doplnila sieť staníc tam, kde je to potrebné, ale so zachovaním možnosti účinného štátneho dozoru. Expertní zástupcovia NA STK aktuálne intenzívne pracujú na príprave tohto alternatívneho návrhu, ktorý čo najskôr predložia na rokovaní so zástupcami ministerstva dopravy. Zdôrazňujeme, že sieť je možné rozširovať zároveň s tlakom na to, aby z trhu vymizli čierne ovce STK, alebo po tom, ako všetky stanice budú dodržiavať predpísané štandardy. Nie je logické rozširovať sieť pred tým, ako sa medzi stanicami spraví poriadok" sa vyjadril poslanec NR SR Igor Janckulík. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona