Rozšírená námorná misia EÚ proti pašerákom ľudí sa začne 7. októbra

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:56 • 2 min
Rozšírená námorná misia EÚ proti pašerákom ľudí sa začne 7. októbra

RÍM - Rozšírená námorná misia Európskej únie s právomocou zadržiavať a zatýkať podozrivých pašerákov migrantov v Stredozemnom mori sa má začať 7. októbra. Oznámila to dnes šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová.

slovakia

left justify in out

Misia s krycím názvom EUNAVFOR Med dosiaľ vykonávala prieskumné a záchranné aktivity zamerané v konečnom dôsledku na rozbitie operačného systému pašerákov migrantov, pripomenula tlačová agentúra DPA.


Druhá fáza misie sa začne 7. októbra, uviedla Mogheriniová v sídle misie v talianskej metropole Rím. Misia bude môcť zadržiavať člny a zatýkať podozrivých zločincov v medzinárodných vodách.


Európska únia zápasí s najväčším prílevom migrantov od konca druhej svetovej vojny, pričom mnohí utekajú z krajín zmietajúcich sa vo vojnách, napríklad zo Sýrie.


Jedna z hlavných trás migrantov do Európy vedie cez Stredozemné more zo severnej Líbye, kde prebieha boj medzi súperiacimi vládami. Ten spôsobuje v krajine politické vákuum, čo umožňuje sieťam pašerákov migrantov operovať zväčša neobmedzene.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies