Rozsiahly požiar v štáte Washington vyhnal z domovov ďalších ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 10:51 • 2 min
Rozsiahly požiar v štáte Washington vyhnal z domovov ďalších ľudí

PATEROS - Rozsiahle požiare, ktorý zničil najmenej 100 domov, prinútil v piatok obyvateľov mesta Malott v americkom štáte Washington opustiť svoje domovy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Došlo tiež k čiastočnej evakuácii tretieho mesta, Brewsteru, ležiacom v údolí Methow. Šerif okresu Okanogan, Frank Rogers, povedal, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Opustiť svoje domovy museli aj obyvatelia okrajových častí Brewsteru, pretože podľa šerifa začal vietor začal smerovať k mestu. Rogers dodal, že škody spôsobené požiarom vzrástli, ale nebol schopný poskytnúť presné číslo.

      

"Vieme, že sme stratili ďalšie domovy," povedal Rogers. Nemocnicu v Brewsteri evakuovali ešte v noci na piatok. Dym bol v meste tak hustý, že z priľahlej diaľnice nebolo vidieť rieku Columbia. Niesol sa až do mesta Spokane, ležiacom 24 kilometrov východne. Oheň sa vo štvrtok prehnal cez mesto Pateros. Jeho 650 obyvateľov sa vrátilo do oblasti pokrytej tlejúcimi zvyškami, napísala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies