Rozsiahly požiar na Veľkom Gápli sa po vyše 77 hodinách podarilo uhasiť

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 06:26 • 2 min
Rozsiahly požiar na Veľkom Gápli sa po vyše 77 hodinách podarilo uhasiť

BYSTRÁ - Trvalo to vyše 77 hodín, no napokon sa podarilo. Veľký lesný požiar v okrese Brezno je uhasený!

slovakia

left justify in out

Hasiči z celého Slovenska bojovali s plameňmi, ktoré sa rozhoreli v pondelok, no oheň dostali pod kontrolu až v stredu pred obedom. Včera následne pokračovali hasením skrytých ohnísk a v súčasnosti je už živel zažehnaný. Pracovníci Lesov SR budú teraz monitorovať situáciu a kontrolovať, či sa oheň niekde neobnoví. Túto činnosť by mali preventívne vykonávať ešte niekoľko dní.

 

"Na mieste zostáva hadicové vedenie, ktoré bude možné v prípade opätovného rozhorenia požiaru okamžite použiť. Všetci zasahujúci príslušníci HaZZ postupne odchádzajú na svoje základne," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

Boj s požiarom bol pre hasičov mimoriadne náročný. Horel totiž veľmi ťažko dostupný terén, kam museli jednotliví príslušníci zboru zlaňovať z vrtuľníkov. Zasahovali tu celé tri dni, pričom sa pasovali aj s 300-metrovým prevýšením.

 

S ohňom bojovalo vyše stovky profesionálnych a dobrovoľných hasičov, zamestnanci Lesov SR a výdatne pomohli vrtuľníky Letky Ministerstva vnútra SR a Letky Ministerstva obrany SR, ktoré oheň hasili zo vzduchu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona