Rozsiahly požiar na gréckom ostrove Euboia je už na ústupe

NETKY.SK • 2 August 2016, 18:35 • 2 min
Rozsiahly požiar na gréckom ostrove Euboia je už na ústupe

ATÉNY - Rozsiahly lesný požiar, ktorý od soboty pustoší grécky ostrov Euboia v Egejskom mori, postupne slabne a už neohrozuje obývané oblasti. S odvolaním sa na grécke úrady o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jedno z troch hlavných ohnísk požiaru však podľa hasičov stále silno horí napriek tomu, že ustal vietor šíriaci plamene. Oheň sa usiluje dostať pod kontrolu zhruba 250 požiarnikov a vojakov; nasadené sú aj dva hasičské vrtuľníky a štyri lietadlá.

 

Prírodný živel dosiaľ zničil 3000 hektárov borovicových lesov v severnej časti ostrova Euboia. Zhorel tiež malý hotel a tri ďalšie budovy, pričom ľudí sa podarilo včas evakuovať do bezpečia, píše agentúra AP. V dotknutej oblasti vyhlásili dnes úrady stav ohrozenia.

 

Nebezpečenstvo vzniku požiarov v Grécku zvyšuje v tomto období horúce, suché a veterné počasie. Podľa predpovede miestnych meteorológov má krajinu zasiahnuť ďalšia vlna horúčav s teplotami do 39 stupňov Celzia.

 

V roku 2007 zahynulo pri požiaroch približne 70 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona