Rozsiahly požiar na chicagskom letisku: Obrovské škody, zrušili 1700 letov!

NETKY.SK • 27 September 2014, 08:18 • 2 min
Rozsiahly požiar na chicagskom letisku: Obrovské škody, zrušili 1700 letov!

WASHINGTON - Požiar v kontrolnom centre Federálneho úradu pre letectvo (FAA) neďaleko Chicaga, ktorý dnes dočasne ochromil prevádzku na oboch letiskách amerického veľkomesta, spôsobil zamestnanec dodávateľskej spoločnosti Harris Corp.

slovakia

left justify in out

Jeho meno úrady neoznámili, ale nemenovaný zdroj uviedol, že ide o dlhoročného zamestnanca firmy Harris, ktorá poskytuje vybavenie a technickú podporu pre zariadenia FAA v Chicagu a v mnohých ďalších mestách po celej krajine. 
      

Zamestnanec absolvoval pred niekoľkými rokmi vládnu previerku spoľahlivosti, ktorá bola nedávno aktualizovaná. Na jej základe mal prístup do citlivých oblastí riadiaceho centra, ktorého vlastníkom je vláda. Vládni vyšetrovatelia v súčasnosti zisťujú, čo muža viedlo k založeniu požiaru, ku ktorému došlo o 05.30 h miestneho času, keď bolo v centre ešte málo zamestnancov. 
      

Škody po požiari sú rozsiahle, ale predstavitelia americkej vlády v noci nadnes vyjadrili presvedčenie, že leteckú dopravu v oblasti Chicaga sa na relatívne normálnu úroveň podarí dostať v najbližších pár dňoch. Odhad škôd bude FAA trvať niekoľko dní. Istý čas si vyžiada aj obnovenie všetkých funkcií kontrolného centra FAA.  
      

Incident spôsobil v piatok na oboch chicagských letiskách zrušenie približne 1700 letov, čo skomplikovalo aj vnútroštátnu leteckú dopravu, lebo lety museli preberať podobné strediská v Indianapolise, Clevelande, Minneapolise a Kansas City.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies