Rozsiahle povodne v Malawi a Mozambiku majú už viac ako 200 obetí

NETKY.SK • 16 Január 2015, 18:47 • 2 min
Rozsiahle povodne v Malawi a Mozambiku majú už viac ako 200 obetí

MAPUTO/BLANTYRE - Katastrofálne dôsledky majú ničivé záplavy v africkom Malawi, ako aj v susednom Mozambiku.

slovakia

left justify in out

Počet obetí v Malawi sa podľa dnešných aktualizovaných informácií tamojších oficiálnych miest zvýšil už na viac ako 170, desiatky ďalších ľudí figurujú na zoznamoch nezvestných. Okolo 200.000 ľudí prišlo o strechu nad hlavou.
     

Prezident Malawi Peter Mutharika a viceprezident krajiny Saulos Chilima opakovane apelovali na medzinárodné spoločenstvo, aby pomohlo, pretože podobnú prírodnú katastrofu krajina bez jeho pomoci nezvládne.
     

Z Mozambiku, kde vodný živel vyčíňa hlavne v povodí rieky Licungo, hlásia medzičasom 38 obetí vodného živlu a tisícky ľudí, ktorí prišli o svoje príbytky.
     

Podľa tamojšieho rozhlasu prišli v provincii Zambezia o život 16 ľudia a v provincii Iniassa 18. Mnohé zo zasiahnutých lokalít sú odrezané od zvyšku sveta, pretože je prerušené tak cestné, ako aj železničné spojenie. Navyše dochádza k narušovaniu zásobovania elektrickou energiou.
     

Podobnú prírodnú katastrofu nezažil Mozambik podľa oficiálnych miest od roku 1971. Na pokoji zodpovedným tam nepridáva ani prognóza meteorológov, podľa ktorej budú zrážky pokračovať aj v nasledujúcich dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies