Rozruch okolo návratu Mirka "Cro Cop" Filipovica

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 13:42 • 2 min
Rozruch okolo návratu Mirka "Cro Cop" Filipovica

BRATISLAVA - Pred pár týždňami oznámila organizácia Bellator FC veľkú novinku. Vo svojich radoch privítala legendu športu Mirka Filipovica alias Cro Copa. Chorvátsky zápasník hneď dostal aj súpera a aj dátum svojho nasledujúceho zápasu. Bude ním Roy Nelson a zmerať sily by si mali na galavečeri Bellator 200 v Londýne.

slovakia

left justify in out

Viacerí si teraz možno spomenú na Filipovicov dištanc ktorý si ešte aj teraz odpykáva. Trest dostal za nedovolenú látku HGH ktorú mal v krvi počas prípravného obdobia. Od agentúry USADA dostal dištanc na dva roky. Mal zápasiť na UFC Fight Night 75 proti Anthonymu Hamiltonovi, ale kvôli zranenému ramenu užíval rastový hormón, ktorý je na zozname nedovolených látok. Po pozitívnych testoch USADA nekompromisne zakročila.

 

Scot Coker to však vymyslel geniálne. Bellator FC bude oslavovať svoj jubilejný 200. galavečer v Londýne kde USADA nemá žiadne právomoci nakoľko ide o americkú agentúru. V Anglicku existuje jediná organizácia zastrešujúca box a bojové umenia. Oni by mohli zakázať zápasiť Filipovicovi na ich území ale je pravdepodobné, že keď sa previnenie nestalo v Anglicku tak to vôbec nebudú riešiť.

 

Scott Coker: "Takže, Mirko mal už zápas aj v Japonsku na Rizine. USADA spolupracuje iba s UFC, prečo neišli za Cro Copom vtedy keď podpísal s Rizinom? Aj UFC organizovalo galavečeri v Japonsku, nie? Teraz ale vážne, prečo do toho začali rýpať až teraz keď bude Mirko zápasiť na našej 200-ke? Správne riešenie by bolo keby to riešili už oveľa skorej. USADA je partnerom UFC nie našim, robia si svoju prácu, nech si idú po svojom. Celé je to trocha spochybniteľné ale prečo s tým nerobili nič keď išiel Mirko do Japonska."

 

Filipovic má po celom svete obrovskú fanúšikovskú základňu nehovoriac o Európe takže od organizácie Bellator to je určite veľmi dobrý nápad organizovať akcie aj na starom kontinente. Chorvátsky zápasník má od svojho posledného vystúpenia v UFC na svojom konte 5 víťazných duelov(zakaždým vyhral pred časovým limitom). Jeho súper Roy Nelson má vo svojej novej organizácií dva zápasy, 1 víťazný a 1 prehratý. Bude sa chcieť ale určite posunúť k dvom výhram, takže môžeme očakávať kvalitný duel dvoch žijúcich legiend tohto športu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona