Rozprávkový svet v Starej tržnici chce búrať bariéry

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 13:17 • 2 min
Rozprávkový svet v Starej tržnici chce búrať bariéry

BRATISLAVA - Centrum hlavného mesta patrí tento víkend rozprávkam. V Starej Tržnici sa koná šiesty ročník rozprávkového festivalu Kde bolo, tam bolo. Interaktívne a kreatívne podujatie chce rúcať bariéry, je o tolerancii, stieraní hraníc, predsudkov a stereotypov k chorým a hendikepovaným. Nosnou témou je opäť svet Inakosti, akejkoľvek.

slovakia

left justify in out

"Kde bolo, tam bolo je rozprávková krajina, v ktorej sa fantázii a kreativite medze nekladú, preto tu neexistujú žiadne bariéry ani predsudky. Sny všetkých detí, či už zdravých, chorých, hendikepovaných a nielen detí sa tu stávajú aspoň na chvíľu skutočnosťou," hovorí organizátorka a zakladateľka festivalu architektka Broňa Tarnócy.

 

Na množstve kreatívnych a najmä interaktívnych workshopov, ktoré prebehnú pod taktovkou známych osobností spoločenského a kultúrneho života, sa vyšantia všetky deti, ako aj tie so sluchovým postihnutím, keďže celé podujatie je tlmočené do posunkového jazyka. "Toto úžasné podujatie vo mne prebúdza detskú tvorivú dušičku. Teším sa, že mám opäť možnosť aktívne prispieť k zážitkovej energii tohto festivalu,“ povedal herec a moderátor Roman Pomajbo.

 

Deti sa na festivale môžu stať maliarmi, architektmi, módnymi návrhármi, kuchármi, hercami, hudobníkmi či umelcami. Pripravený je napríklad Fashion workshop pod taktovkou návrhárok Dany Kleinert, Moniky Vontszemuovej, Lenky Sršňovej a Kristíny Vontszemuovej. Hudobníkmi sa deti môžu stať pod dohľadom speváčky Lucie Lužinskej. Rovnako si vyskúšať prácu výtvarníkov, umeleckých maliarov či sochárov pod taktovkou umelcov Ašota Haasa, Erika Šilleho i Moniky a Bohuša Kubinských. Svetom architektúry prevedie tím architektonických ateliérov a osobností architektúry. Tradíciou festivalu je i podpora chránených dielní.

 

Záštitu nad festivalom prijal primátor mesta Bratislavy Ivo Nesrovnal. Je súčasťou Bratislavského kultúrneho leta a hradných slávností.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies