Rozprávkový darček na každý deň od Baletu SND

NETKY.SK • 17 December 2014, 09:40 • 2 min
Rozprávkový darček na každý deň od Baletu SND

BRATISLAVA - Balet Slovenského národného divadla pre milovníkov klasického tanca a krásy pohybu pripravil vianočný darček na každý deň – mesačný nástenný kalendár na nový rok 2015 so štýlovým dizajnom, ktorému dominuje tucet originálnych fotografií od Petra Brenkusa z baletnej rozprávky Luskáčik.

slovakia

left justify in out

Uvádzanie predstavení baletu Luskáčik sa stalo tradíciou, ktorá sprevádza dlhoočakávaný príchod najkrajších sviatkov roka. Atmosféra Vianoc však môže byť prítomná s divákmi doma alebo v práci po celý rok práve s úchvatnými momentkami z výpravnej inscenácie, plnej výtvarne bohatých obrazov, ktoré zhmotňujú sólisti a členovia Baletu SND, napríklad pri tanci vločiek či kvetinovom valčíku. 

 

Na rozprávkovú cestu vianočným príbehom sa diváci pomyslene môžu vydať aj so žiakmi Tanečného konzervatória Evy Jaczovej v Bratislave, no gro fotografií zachytáva technicky náročné variácie sólistov Baletu SND, medzi ktorými nechýbajú Romina Kołodziej, Andrej Kremz, Silvia Najdená, Orazio Di Bella či Andrej Szabo. 

 

Kalendár Luskáčik vyšiel v limitovanej edícii a záujemcovia si ho môžu kúpiť za cenu 8 € v pokladniciach Slovenského národného divadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies