Rozprávková jazda Slavie v Európskej lige sa končí, vyradil ju Arsenal

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 12:37 • 2 min
Rozprávková jazda Slavie v Európskej lige sa končí, vyradil ju Arsenal

Nič netrvá večne. Platí to aj o pôsobení Slavie Praha v práve prebiehajúcom ročníku Európskej ligy. Včerajší odvetný zápas štvrťfinálovej fázy s londýnskym Arsenalom totiž znamenal koniec českého mužstva v druhej najprestížnejšej pohárovej súťaži v Európe.

slovakia

left justify in out

Slavia si z prvého zápasu v Anglicku priviezla výsledok 1:1, ktorý jej dával reálnu šancu na vysnený postup do semifinále. Včera večer sme však na pražskom štadióne Sinobo videli mužstvo, ktoré ani zďaleka nepripomínalo tím, ktorý v predchádzajúcich kolách vyradil Leicester CityGlasgow Rangers.

 

 

O výsledku bolo rozhodnuté už po necelej polhodine. V 18. minúte rozvlnil sieť Pépé, o tri minúty neskôr zvyšoval z penalty Lacazette a v 24. minúte skóroval Saka. Na konečných 0:4 upravil v 77. minúte druhým gólom Lacazette. Slavia si na európskej scéne zahrala v štvrťfinále po piatykrát a po štvrtýkrát neuspela. Do semifinále prešla len v roku 1996 v Pohári UEFA a stanovila pohárové maximum českých klubov v samostatnej histórii. Predvlani vypadli „zošívaní“ v štvrťfinále EL s londýnskou Chelsea.

 

Český klub prehral po 23 zápasoch a ide o jeho prvú prehru od decembra minulého roka. Vypadnutie navyše znamená, že český futbal bude mať v sezóne 2022/2023 len štyri miesta v európskych súťažiach.

 

 

Aj napriek vysokej prehre sa hráči Slavie rozhodne nemajú za čo hanbiť. „Teraz to dosť bolí, pretože sme po nádejnej remíze na trávniku Arsenalu dúfali, že zahráme lepší zápas, čo sa nestalo. Bol to určite náš najhorší zápas v Európe. Rozhodli naše individuálne chyby, navyše nám chýbalo viacero hráčov, na to sa však vyhovárať nemôžeme. Ak by sme dlhšie udržali stav 0:0, zápas by vyzeral inak. Ale Arsenal má veľkú kvalitu a bolo to zložité. To, čo sme z malej Českej republiky dokázali proti gigantom, je neuveriteľné. Chcem poďakovať celému tímu, bola to neskutočná jazda,“ vyjadril sa po zápase záložník Lukáš Provod.

 

 

Slavia sa tak môže v pokoji sústrediť na koniec sezóny, ktorá sa zrejme bude niesť v duchu osláv ďalšieho majstrovského titulu. V tabuľke najvyššej českej súťaže má po 26. odohraných kolách už 16-bodový náskok pred druhým Jabloncom.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies