Rozpočtový deficit USA bol v januári nižší, než sa čakalo

NETKY.SK • 13 Február 2014, 08:44 • 2 min
Rozpočtový deficit USA bol v januári nižší, než sa čakalo

WASHINGTON - Deficit amerického štátneho rozpočtu bol v januári menší, než sa predpokladalo. Je to náznak toho, že silnejšia ekonomika pomáha napĺňať štátnu pokladnicu prostredníctvom vyššieho výberu daní.

slovakia

left justify in out

Zo stredajších údajov amerického ministerstva financií vyplýva, že deficit amerického rozpočtu v januári dosiahol úroveň 10,4 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpokladali, že rozpočtový deficit krajiny bude v sledovanom období 27,5 mld. USD.

Rozpočtový úrad amerického Kongresu (CBO) začiatkom mesiaca zlepšil svoj odhad rozpočtového deficitu USA pre aktuálny rozpočtový rok. Ten by mal v rozpočtovom roku, ktorý sa končí 30. septembra, poklesnúť na 514 mld. USD. V predchádzajúcom roku bol deficit vo výške 680 mld. USD. Pôvodný odhad na aktuálny rok počítal s deficitom 560 mld. USD. Rozpočtový deficit na nasledujúci rozpočtový rok by mal byť na úrovni 478 mld. USD. Tento deficit by však mal byť o 100 mld. USD vyšší, než sa pôvodne predpokladalo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona