Rozmýšľate nad ohňostrojom? Objednajte si rovno meteorický roj, od roku 2020 to bude možné!

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 13:02 • 2 min
Rozmýšľate nad ohňostrojom? Objednajte si rovno meteorický roj, od roku 2020 to bude možné!

Japonská firma štartuje biznis v naozaj neobvyklej oblasti.

slovakia

left justify in out

Ako naša Zem putuje vesmírom, viackrát do roka prechádza oblasťami obsahujúcimi zvýšenú koncentráciu rôznych vesmírnych úlomkov. Ak tieto preniknú do atmosféry, spôsobujú takzvané meteorické roje, čo predstavuje z pohľadu pozorovateľa na Zemi pomerne romantické divadlo. Meteority však nie je možné pozorovať všade, cez svetelný smog ich totiž neuvidíme. Takí Japonci ich vo svojich veľkomestách len tak ľahko neuvidia. Preto sa rozhodli, že ak nemajú možnosť pozorovať prirodzené meteority, tak si ich jednoducho vyrobia.

 

Firma, ktorá sa prezentuje ako vesmírna zábavná spoločnosť plánuje projekt spustiť už o necelé dva roky. Malo by to fungovať tak, že na nižšiu obežnú dráhu vyšlú špeciálne satelity, ktoré budú na požiadanie vypúšťať kovové guličky s priemerom 2 centimetre. Vyhadzovať sa budú z výšky 60 – 350 kilometrov nad zemským povrchom. Počas preletu atmosférou budú horieť nažlto, nazeleno, namodro, či nabielo. Cenu takejto služby zatiaľ neuverejnili, no predpokladá sa, že pôjde o milióny.

 

Nie všetci však s týmto nápadom súhlasia. Niektorí odborníci tvrdia, že akékoľvek predmety vypúšťané do atmosféry môžu ohroziť ostatné satelity, ale aj lietadlá a spôsobiť katastrofu. A to všetko len pre niekoľkosekundové potešenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies