Rozmlátil elektrický stĺp, prerušil dodávku elektriny do celého mesta

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 15:00 • 2 min
Rozmlátil elektrický stĺp, prerušil dodávku elektriny do celého mesta

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – V katastri mesta Spišská Nová Ves sa stala v nedeľu (14.7.) krátko po 17. hodine dopravná nehoda, pri ktorej 26-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi vrazil do elektrického stĺpa a prerušil dodávku elektriny do celého mesta Vodič podľa informácií krajského košického policajného hovorcu Alexandra Szabóa viedol osobné motorové vozidlo značky Hyunday Getz, v smere z mesta na obec Odorín.

slovakia

left justify in out

"V dôsledku neprimeranej rýchlosti v miernej pravotočivej zákrute nezvládol riadenie vozidla, zišiel z vozovky vľavo na trávnatý porast, kde prešiel s vozidlom asi 65 metrov. Následne ho na nerovnosti vymrštilo do vzduchu, pričom vrazil do elektrického stĺpa vysokého napätia," objasnil hovorca. Pri náraze sa stĺp zlomil a došlo aj k skratu na elektrickom vedení.

Pri nehode vodič utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia najmenej 90 dní. Mladému mužovi odobrali krv a moč na zistenie prítomnosti alkoholu a taktiež mu odobrali biologický materiál na toxikologické vyšetrenie. "Na vozidle vznikla škoda najmenej 1500 eur a na stĺpe najmenej 20.000 eur. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," uzavrel Szabó.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies