Rozmaznaní? Hráči na šampionáte kritizujú takmer všetko, najskôr VAR, potom hmyz a teraz aj kvalitu lôpt

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 11:29 • 2 min
Rozmaznaní? Hráči na šampionáte kritizujú takmer všetko, najskôr VAR, potom hmyz a teraz aj kvalitu lôpt

PETROHRAD - Brankár egyptskej futbalovej reprezentácie Essam El-Hadary si neodpustil kritiku na adresu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), čo sa týka vývoja nových lôpt pre každý svetový šampionát.

slovakia

left justify in out

Nový typ lopty nesedí

Podľa skúseného 45-ročného gólmana, ktorý sa v prípade štartu na MS v Rusku (14. júna - 15. júla) stane najstarším hráčom v dejinách "mundialu", je pre brankárov mimoriadne ťažké neustále si zvykať na nový typ lôpt.

 

"Áno, sme obete FIFA, pretože futbal sa neustále vyvíja a pre každý turnaj vyrobia novú loptu," povedal El-Hadary pre ruskú agentúru Tass. "Lopta je pohodlná pre kopačky, ale nie pre brankárske rukavice. Gólmani najviac trpia z neustálych zmien lôpt. Ale čo už, aké nám dali, s takými musíme hrať," doplnil hráč saudskoarabského klubu Al-Taawoun. "Faraóni" sa v utorok predstavia práve proti domácej "zbornej" v dueli A-skupiny v Petrohrade.

 

Komáre a hmyz prekážali

Aktérov pondelňajšieho stretnutia, ktoré sa konalo vo Volgograde poriadne zamestnával zasa nepríjemný hmyz. Štadión  sa nachádza neďaleko najväčšej európskej rieky Volgy a milióny múch, komárov či chrobákov nie sú vzhľadom na zmenu ročného obdobia nezvyčajné.

 

VAR nevyhovuje každému

Brazílski futbalisti sa stále nevedia zmieriť s tým, že v úvodnom zápase majstrovstiev sveta v Rusku proti Švajčiarom (1:1) nezískali všetky tri body. V tejto súvislosti sa pýtajú, či vo dvoch podľa ich názoru sporných momentoch vôbec bol použitý novozavedený systém videotechnológie VAR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies