Rozmary počasia si vyžiadali i obeť a značné materiálne škody

NETKY.SK • 24 Október 2017, 20:04 • 2 min
Rozmary počasia si vyžiadali i obeť a značné materiálne škody

BUKUREŠŤ - Búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom spôsobili v utorok značné materiálne škody v Rumunsku.

slovakia

left justify in out

Z hlavného mesta krajiny Bukurešti hlásia desiatky vyvrátených stromov a poškodenie viac ako 40 motorových vozidiel. Hasiči tam mali plné ruky práce aj s odstraňovaním škôd po strhnutí striech objektov. Vyvrátený strom, ktorý dopadol v Bukurešti na vozidlo taxislužby, spôsobil ľahšie zranenia vodiča, pasažieri vyviazli bez ujmy na zdraví.

 

Z Brašova prišla správa o tom, že vyvrátený strom vážne poškodil dve vozidlá záchrannej služby parkujúce na jej dvore. K zraneniam tu nedošlo. Prístav v Konstance preventívne uzavreli vzhľadom na rozbúrenú hladinu Čierneho mora.

 

V Temešvárskej župe došlo v dôsledku rozmarov počasia aj k dopravnej nehode s fatálnymi následkami. Poryv vetra sa tu stal osudným pre 53-ročného cyklistu, ktorého zhodil priamo pod vozidlá práve ho prebiehajúceho motorového vozidla. Rumunskí meteorológovia síce predĺžili varovanie pred prudkým nárazovým vetrom pre Bukurešť a viaceré župy ležiace západne od metropoly až do utorka 23.00 h, avšak od stredy predpokladajú zmiernenie vetra i ukončenie zrážkového počasia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona