Rozlúčka s karierou lyžiarky Mazeovej je v ohrození, dôvodom je sponzorský spor

NETKY.SK • 14 December 2016, 15:57 • 2 min
Rozlúčka s karierou lyžiarky Mazeovej je v ohrození, dôvodom je sponzorský spor

ĽUBĽANA - Dlhodobo avizovaná rozlúčka Tiny Mazeovej s kariérou 7. januára 2017 pred domácimi fanúšikmi v rámci pretekov Svetového pohára v obrovskom slalome v Maribore je ohrozená.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je požiadavka Slovinskej lyžiarskej federácie, že 33-ročná bývalá šampiónka musí mať na sebe striktne dres v slovinských farbách s označením tímových sponzorov. Mazeová by rada mala na sebe kombinézu so svojimi vlastnými sponzormi, ktorí ju dlhé roky podporovali. Podľa predstaviteľov Slovinskej lyžiarskej federácie by jej v prípade neoznačenia vlastných donorov hrozilo, že príde o 90 000 eur zo sponzorských prostriedkov. Podľa federácie na preteky môžu byť riadne prihlásení len tí lyžiari, ktorí spĺňajú všetky dlhodobo nastavené štandardy a Mazeová nie je výnimka.


Dvojnásobná olympijská víťazka Tina Mazeová už na predsezónnej tlačovej konferencii v rakúskom Söldene oznámila ukončenie kariéry, ale zároveň aj snahu absolvovať rozlúčku pred domácimi fanúšikmi v rámci súťažného víkendu Svetového pohára v Maribore. "Som skutočne šťastná za to, čo som dosiahla. Necítim už potrebu súťažiť na najvyššej úrovni," povedala Mazeová.


Sympatická univerzálka dosiahla počas kariéry 26 víťazstiev vo všetkých piatich základných disciplínach alpského lyžovania a na konte má dovedna 81 pódiových umiestnení. Vrchol jej kariéry prišiel na ZOH v Soči 2014, kde sa stala olympijskou šampiónkou v zjazde a obrovskom slalome. Okrem toho je aj štvornásobnou majsterkou sveta a deväťnásobnou medailistkou z MS. Tituly získala v Garmisch-Partenkirchene 2011 (obrovský slalom), Schladmingu 2013 (super G) a dva v Beaver Creeku 2015 (zjazd a kombinácia).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies